برای اطمینان از استفاده ایمن و کارآمد از باتریهای لیتیوم-یون خودروهای الکتریکی، طراحی یک BTMS موثر، بسیار مهم است. در حال حاضر، BTMS شامل دو استراتژی اصلی
۱) گرمایش با دمای پایین و ۲) سرمایش در دمای بالا را در خودروهای الکتریکی دنبال می کنند.
گرمایش با دمای پایین برای باتریهای لیتیوم-یون، از طریق دو روش دنبال می شود؛ در روش اول مستلزم گرمایش خارجی است که در آن یک محیط انتقال حرارت (شامل هوا، مایع یا مواد تغییر فاز) در ابتدا گرم شده و سپس برای افزایش دمای خود باتری مورد استفاده قرار میگیرد؛ اما برعکس، در روش دوم از طریق خود گرمایی باتری گرم می شود به این صورت که در آن گرمای اهمی تولید شده توسط باتری لیتیوم-یون برای بالا بردن دمای داخلی آن بکار گرفته می شود.
فناوریهای رایج مدیریت حرارتی، صرف نظر از تمرکزشان بر گرمایش در دمای پایین یا سرمایش در دمای بالا، با چالش هزینه بالای خرید و نگهداری روبرو هستند. علاوه بر این، این استراتژی ها به نیروی خود باتری متکی هستند، که منجر به دشارژ باتری و کاهش برد رانندگی خودروهای الکتریکی میشود.
در مقابل، فناوری مدیریت حرارتی مبتنی بر PCM به دلیل اجتناب از استفاده لوازم جانبی اضافی و عدم مصرف انرژی باتری، توجه روزافزونی را به خود جلب کرده است. در طول فرآیند تغییر فاز، PCM می تواند مقدار قابل توجهی از گرمای نهان را جذب یا آزاد کند در حالی که دما و حجم آن در طی تغییر فاز تقریبا ثابت باقی مانده و امکان کنترل دما را در یک محدوده مشخصی و مدیریت حرارتی مؤثری را فراهم می آورد.
کپسوله کردن انجمادی PCM مواد و پرکننده های رسانا، به تجزیه و تحلیل عمیق معیارهای انتخاب و معیارهای عملکرد مربوط به PCM در زمینه BTMS در ادامه مورد بحث قرار می گیرد.
ادامه مطلب